Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
sobota, 23 listopada 2024 18:30
Reklama
Reklama

W poszukiwaniu dobrych smaków

Regionalne specjały pojawią na XIII Jarmarku Jakubowym, który od 21 do 24 lipca odbędzie na terenie Bazyliki Archikatedralnej pw. św. Jakuba Apostoła w Szczecinie. Aleja Zachodniopomorskie Smaki zaoferuje m.in. pyszne miody, chleby, ciasta i ryby. Będzie można nie tylko posmakować tradycyjnych produktów, ale także uzupełnić domowe zapasy.
  • Źródło: dost.
W poszukiwaniu dobrych smaków

Autor: igryfino

Jarmark Jakubowy to wydarzenie, które na stałe zapisało się w kalendarzu kulturalnym Pomorza Zachodniego. Co roku impreza przyciąga zarówno mieszkańców Pomorza Zachodniego, jak i turystów.

Zapraszam do naszej Zachodniopomorskiej Alei Smaków. Charakter oraz zasięg Jarmarku sprawia, że to doskonała okazja do przedstawienia bogatej oferty produktów regionalnych i lokalnych oraz gospodarstw rolnych produkujących żywność ekologiczną – mówi wicemarszałek województwa Olgierd Kustosz.

„Aleja Zachodniopomorskie Smaki – produkty tradycyjne Pomorza Zachodniego” zajmować będzie specjalny sektor. W dziesięciu drewnianych domkach wystawcy zaprezentują produkty lokalne, tradycyjne i regionalne z Pomorza Zachodniego. Będą to miody i produkty pszczele, chleby, rogale, bułki, ciasta, pierniki, przetwory z róży i pomidorów oraz przetwory z ryb.

Organizacja i obsługa stoisk wystawienniczych to wspólny wysiłek regionalnych producentów, Wydziału Rolnictwa i Rybactwa oraz Wydziału Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego.

Łukasz Jucha, Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

FACEBOOK
Reklama
NAPISZ DO NAS

Zapraszamy do kontaktu!

Reklama